Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Καλλιτεχνικός Διαγωνισμός

Η Μητρόπολή μας με αφορμή τη συμπλήρωση φέτος εκατό χρόνων από την Μικρασιατική καταστροφή του 1922, απευθυνόμενη στις Ενοριακές Νεανικές Εστίες διοργανώνει μεγάλο διαγωνισμό με θέμα:

"Μικρά Ασία Χαίρε 1922-2022".

Μαθητές όλων των τάξεων, φοιτητές αλλά και γενικότερα νέοι της Μητρόπολής μας μπορούν να λάβουν μέρος στον διαγωνισμό παρουσιάζοντας καλλιτεχνικές δημιουργίες με περιεχόμενο είτε:

α) εικαστικό β) λογοτεχνικό - μουσικό γ) βίντεο-σποτ

Σκοπός του διαγωνισμού δεν είναι μόνο να προσεγγίσουμε το ανθρώπινο κομμάτι αυτής της εθνικής απώλειας, αλλά κυρίως να προσεγγίσουμε "τον πολιτισμό των Ελλήνων της Μικράς Ασίας, της Ανατολικής Θράκης, της Ρωμυλίας και του Πόντου". Να δηλώσουμε ότι "είμαστε εδώ για να πούμε ότι δεν θα πάψουμε να θυμόμαστε την ιστορία μας, που ξεπερνά τα όρια του Κράτους μας, και να πούμε σε όλους εκείνο που έλεγε ο μακαριστός Πατριάρχης Αθηναγόρας, όταν τον ρωτούσαν πότε θα φύγει το Πατριαρχείο από την Κωνσταντινούπολη. «Οταν στερέψουν όλα τα αγιάσματα της Πόλης». Γιατί ο πολιτισμός είναι ένα μέγεθος που δεν φυλακίζεται, δεν μπορεί να χαθεί, όπως δεν μπορεί να φυλακιστεί και να χαθεί το φως, παρά μόνο όταν χαθεί αυτός ο κόσμος".

Όροι συμμετοχής:

⦁ Για να λάβετε μέρος στον διαγωνισμό θα πρέπει να δηλώσετε συμμετοχή και να υποβάλλετε τα έργα σας στην ιστοσελίδα e-neotita-imnst.gr δηλώνοντας την ενορία, τα άτομα, τις ηλικίες και τον τρόπο με τον οποίο θα πάρετε μέρος.

⦁ Η συμμετοχή στον διαγωνισμό μπορεί να γίνει είτε ατομικά, είτε ομαδικά. Δεν υπάρχει συγκεκριμένο όριο στα άτομα που θα λάβουν μέρος στον διαγωνισμό από κάθε Ενοριακή Εστία (μπορούν να λάβουν μέρος παραπάνω από μία ομάδες από κάθε Ενορία)

⦁ Βασική προϋπόθεση για τη συμμετοχή κάποιου ατόμου στον διαγωνισμό είναι να μην έχει ξεπεράσει το 29ο έτος της ηλικίας του.

⦁ Η δουλειά που θα παρουσιάσει κάθε άτομο - ομάδα θα πρέπει να έχει περιεχόμενο που θα ανήκει σε μία από τις παρακάτω κατηγορίες:

α) εικαστικό (ζωγραφιά, ψηφιδωτό, κολάζ, χειροτεχνία)

β) λογοτεχνικό - μουσικό (άρθρο, δοκίμιο, ποίημα, διήγημα, τραγούδι)

γ) βίντεο-σποτ (αφιέρωμα, σκετς, ταινία μικρού μήκους έως 30')

⦁ Καταληκτική ημερομηνία υποβολής των καλλιτεχνικών δημιουργιών είναι η 1η Οκτωβρίου 2022.

Η ολοκλήρωση του διαγωνισμού θα γίνει το φθινόπωρο του 2022, όπου η οργανωτική επιτροπή θα αξιολογήσει τις συμμετοχές και θα ξεχωρίσει τις τρεις καλύτερες για κάθε κατηγορία, οι οποίες θα λάβουν χρηματικό έπαθλο.

*Η επικοινωνία για οποιοδήποτε λόγο θα γίνεται μέσω της ιστοσελίδας e-neotita-imnst.gr .

Εκεί θα βρίσκετε οτιδήποτε χρειάζεστε για τον διαγωνισμό.

Εκ του Ιδρύματος Νεότητος

Καλή Επιτυχία