Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Εσπερίδα για τις Ιερατικές Κλήσεις

Αφιερωμένο στις Ιερατικές Κλήσεις ήταν το Σάββατο 11 Μαρτίου 2023 στην Ιερά Μητρόπολη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως, καθώς παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Βαρνάβα, έλαβε χώρα στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Ηλιουπόλεως εσπερίδα αφιερωμένη στην Ιερωσύνη.

Προσκεκλημένος ως κεντρικός ομιλητής ήταν ο Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος π. Γεώργιος Σχοινάς, κληρικός της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, ο οποίος με λόγο ζωντανό και βιωματικό αναφέρθηκε στις προϋποθέσεις του σύγχρονου υποψήφιου κληρικού. Ο ομιλητής χρησιμοποίησε  πολλά παραδείγματα από σύγχρονους Αγίου και  κινήθηκε γύρω από δυο άξονες: την ταπείνωση και την αγάπη, αρετές που πρέπει να κοσμούν το πρόσωπο  του Ιερέα.

Μετά την ομιλία, ακολούθησε γόνιμη συζήτηση, κατά την οποία ο π. Γεώργιος απάντησε στα ερωτήματα των νέων που κατέκλυσαν την κατακόμβη του Ιερού Ναού.

Παρατέθηκε πλούσια δεξίωση κατά την οποία  σε όλους τους παρευρισκόμενους νέους  και  νέες της Μητρόπολης  προσφέρθηκε από τον Σεβασμιώτατο ποιμενάρχη ως ευλογία ένα βιβλίο.